Avant-première Starfish: Johan Petit en B.O.X. (6/01)

avant-première
december 2017

Avant-première Starfish: Johan Petit en B.O.X. (6/01)

Johan Petit en Pieter Theuns proberen de knopen van onze tijd te ontwarren. Wat te doen nu de wereld aan onze voeten ligt?
'Starfish' is een theatraal concert over liefde en angst in onzekere tijden.

Pieter is het opperhoofd van Baroque Orchestration X, een collectief dat hedendaagse muziek verrijkt met de klankrijkdom van de barok. De muzikanten van B.O.X bespelen antieke instrumenten zoals de harp, viola da gamba, cornetto en theorbe. Ze werken samen met hedendaagse artiesten uit de Indiescene. Zo slopen ze de geluidsmuren tussen oud en nieuw, pop en klassiek, lokaal en internationaal.

Starfish gaat in januari in avant-première op miXmass, het festival dat B.O.X in en samen met deSingel organiseert. Op uitnodiging van de Antwerpse Culturele Centra en in het kader van Antwerp Baroque 2018 wordt Starfish verder uitgewerkt voor een heuse Antwerpse tournee in het najaar van 2018. De verrassend moderne klankkleuren van B.O.X en de tijdloze vertelling van Johan beloven prachtige avonden op te leveren waarbij oud en nieuw versmelten tot hier en nu, waarvan u gegarandeerd mijmerend huiswaarts keert. 

Zaterdag 6/01/2018, DeSingel, Antwerpen Reserveer hier je kaartjes! (en/of doe ze nog snel kado onder de kerstboom?)

Toen het kind een kind was, toen wist het niet dat het een kind was, het liep met zwaaiende armen, een beek was een rivier, ne plas water was de zee, het wist niet dat het klein was, alle dingen leken groot, wat oud was, was heel oud en alle dingen leefden.

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven