boekpresentatie 'Amira, de prinses komt thuis'

iedereen welkom!
maart 2018

boekpresentatie 'Amira, de prinses komt thuis'

Voor uitgeverij De Eenhoorn schreef Bart Van Nuffelen zijn vierde kinderboek. Na 'Trouwen met Tanja', 'Onderzeeboot' en 'Stan stopt de trein' is er nu 'Amira, de prinses komt thuis'.

Een kleurrijk prentenboek met illustraties in collagetechniek door Kristina Ruell. Een verhaal over hoe overweldigend een nieuw land kan zijn, verteld vanuit het perspectief van een kind.

Amira is samen met haar ouders gevlucht. De reis was lang en zwaar. Het nieuwe land is nu hun thuis. Maar het nieuwe land is grijs en niemand lijkt te snappen dat Amira een prinses is. Wanneer Amira voor het eerst naar school gaat, gebruikt de juf woorden die Amira niet begrijpt. Maar wanneer ze in de klas een kroontje krijgt om haar te verwelkomen, verandert alles.

Op zondag 15 april 2018 om 15u stellen we met trots dit nieuwe boek voor in Cultureel Ontmoetingscentrum Nova  (Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen). Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis, maar reserveren is wel aangeraden door een mailtje te sturen naar nova@stad.antwerpen.be .

Op het programma die dag:

- Verwelkoming in Nova
- Trotse presentatia van het boek 'Amira, de prinses komt thuis' (6+) door Marita Vermeulen, uitgeverij De Eenhoorn
- Kort interview met Vanessa Broes en Joyce Loir, leerkracht van De Wereldreiziger en bezieler van de 'thuistalenbibiliotheek'
- Eerste scènes uit het toekomstige toneelspel 'Amira' (jawel! We gaan een nieuwe kindervoorstelling maken... net zoals 'Onderzeeboot' in 2009)
- Illustrator Kristine Ruell en schrijver Bart Van Nuffelen vertellen het verhaal (verder) in woord en beeld
- Snoep en drankjes, boekenverkoop en signeersessie

Laat gerust via facebook weten of je komt en nodig al je grote en kleine vrienden uit!

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven