Tom Clement zingt Leonard Cohen

MartHa zendt z'n zonen uit
februari 2019

Tom Clement zingt Leonard Cohen

Tom Clement was als zanger vooral actief bij The Clement Brothers, die hun countrymuziek naar zowat alle huiskamers in Vlaanderen brachten. En later aan de muzikale basis lagen van de MartHa!voorstellingen ‘Mini Road Show’ en de meezingavond ‘Sing Sing’.
Door zijn grote naturel en zijn eigenzinnige bindteksten zorgt Tom als frontman telkens voor de juiste stemming.

Dit keer gaat hij niet met The Clement Brothers op stap, maar vroeg hij drie vrouwelijke muzikanten, Martha en Loes Maieu (Blackie & The Oohoos) en Sofie Van Everdingen (Daddy’s Darlings), om samen het eerste verzamelalbum van Leonard Cohen te performen, integraal en speciaal voor u!

Vanuit zijn jarenlange ervaring als theatermaker kiest Tom bewust voor een theatrale setting en voor een enscenering die de intimiteit tussen de muzikanten en het publiek versterkt.

llustrator Riske Lemmens was gedurende 2017 artist in residence in de Bib Permeke.
Samen met fotograaf Jort Van Leemputten experimenteerden ze met een digitale camera obscura.
Deze beelden gaan in dialoog met de muziek, met als gevolg, een associatief verhaal dat voor elke toeschouwer anders zal klinken.

Verwacht je aan een warme, intieme avond waar de beginperiode van Leonard Cohens uitzonderlijke muziek tot leven komt en waar je zowel als ontdekker, herontdekkker of jarenlange fan zal van genieten.

De hele speellijst vind je hier.

Concept: Tom Clement
Livemuziek: Tom Clement, Martha Maieu, Loes Maieu en Sophie Van Everdingen
Video: Riske Lemmens en Jort Van Leemputten
Beeld/techniek: Tim Clement

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven