Wassalon gaat van start vanaf 2/10

nieuw wijkproject
september 2017

Wassalon gaat van start vanaf 2/10

TOM CLEMENT MAAKT VAN 9 WASSALONS ZIJN ATELIERS
Wassalon

Negen weken lang trekt tekenaar/theatermaker Tom Clement met tekengerei en schildersezel door de stad en districten. Elke week strijkt hij neer in een wassalon en maakt daar voor enkele dagen zijn atelier. Hij tekent, schildert, voert gesprekken en let op de was van de bezoeker die even thuis iets moet gaan halen. Elke nieuwe tekening krijgt een plaats aan de muur van het wassalon zodat je een tentoonstelling ziet groeien. Die tentoonstelling wordt op het einde van de week geopend met een feestelijke vernissage.

Tijdens dit project onderzoekt Tom Clement het leven dat zich ontvouwt binnen de kleine wereld van een wassalon. In elk wassalon nodigt hij ook steeds een andere dichter uit die zich laat inspireren door deze microkosmos. Tijdens de vernissage op het eind van iedere week komt deze het gedicht voorstellen aan de bezoekers en mensen die rond het wassalon wonen.

Tom Clement zal te gast zijn in negen Antwerpse wassalons, op 2 oktober start hij in een wassalon in de Brederodestraat!

Na deze periode verschijnt er een krantje met een selectie van de werken en de gedichten van Maarten Inghels, Anissa Boujdani, Andy Fierens, Aya Sabi, Peter Holvoet Hanssen, Nouha Rannoun, Delphine Lecompte, Julie Cafmeyer, en Youness Mernissi.

Wil je weten wanneer Tom in welk wassalon zijn atelier bouwt en wanneer de afsluitmomenten net zijn? Kijk dan hier!
Iedereen is welkom om even binnen te springen tijdens de week en/of om af te komen naar de vernissages.

 

Wassalon is een coproductie tussen MartHa!tentatief, de Antwerpse Cultuurcentra en Antwerpen Boekenstad. 

 

 

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven