BAB(b)EL - klankbad stad

Een concert dat geen concert is. Een stedelijke trip met de talen van A als vertrekpunt. een stadssymfonie met klinkers en medeklinkers als instrumenten. UITGESTELD NAAR NAJAAR 2019!

Lees meer

BAB(b)EL/klankbad stad is een concert dat geen concert is. Een stedelijke trip met de talen van A als vertrekpunt. een stadssymfonie met klinkers en medeklinkers als instrumenten. Een (voorlopig) éénmalige productie. Met componist Adriaan Severins, een koort en acht 'native speakers' uit de stad in de hoofdrollen.

We stellen deze voorstelling uit naar het najaar van 2019. Wie al kaartjes kocht voor de eerder geplande avond in mei 2018 in de Bourlaschouwburg, kan best even contact opnemen met Toneelhuis.

BAB(b)EL/klankbad stad is een eerste voorstelling die voortvloeit uit het onderzoekswerk van het BURO voor stedelijk enthousiasme. Ons vertrekpunt is de enorme veelheid aan talen die er in A bestaat. We focussen in deze voorstelling niet zozeer op de inhoud van wat er gezegd wordt, wel op de muzikaliteit en besmettelijkheid van al die talen. En we vragen ons af of er uit die mix op lange termijn geen nieuwe stadstaal kan ontstaan.

Vanaf het voorjaar 2018 is deze speurtocht te volgen via blogberichten, lezingen en de nieuwe BUROwebsite.

speellijst

Eénmalige voorstelling op dinsdag 22 mei 2018 om 20u in de Bourlaschouwburg, Antwerpen.
tickets via toneelhuis.be

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven