Hoge Weg

Hoge Weg is een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen (MartHa!tentatief), gespeeld door Evelien Bosmans en meer dan 25 acteurs. Een coproductie met Toneelhuis.

Lees meer

HOGE WEG – MartHa!tentatief/Toneelhuis

Een jonge vrouw voert actie voor een nieuw park in de inkomhal van een groot appartementsgebouw. Telkens opnieuw wordt ze afgewezen, toch verliest ze geen moment de moed. Ze verdedigt haar droom van het park met zo’n geestdrift dat je je na een tijdje afvraagt of ze gek is. Of gewoon buitenaards.

Hoge Weg is een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen (MartHa!tentatief), gespeeld door Evelien Bosmans. Voor haar actie spreekt ze met de bewoners van een woontoren, meestal via de parlofoon, met anderen ook in levende lijve in de inkomhal. De bewoners van het appartement worden gespeeld door professionele acteurs én mensen die nog nooit op het toneel hebben gestaan. Voor de castings trekken we naar de wijken van de stad  en ver daarbuiten. 

Hoge Weg zoekt antwoord op tal van vragen. Is het mogelijk om aan de hand van 64 belletjes het volledige portret te schetsen van een hedendaagse stad? Waarom blijft een kwetsbare jonge vrouw de oneindige reeks afwijzingen ondergaan? Kan een stuk vandaag welhaast ondraaglijk het goede belichten? En dan zijn we nog niet eens aan de écht moeilijke vraag: is een portret van een hedendaagse stad wel mogelijk aan de hand van een typische middenklasse droom, namelijk de aanleg van een nieuw park?  

Onze hedendaagse steden zijn de contactzones van de geglobaliseerde wereld geworden. Daar ontmoeten we elkaar in al onze verschillen:  'lost in translation': zo zou je onze ‘condition urbaine’ nog het best kunnen omschrijven. Sinds 2010 richt Bart Van Nuffelen zich in met zijn theaterteksten steeds nadrukkelijker op die stedelijke realiteit. Zowel Polen op zondag13 ½, Dinska Bronska als het recente De fietsendief zoomden daar op in.

In december 2017 hielden we al een testweek. Een verslag daarvan lees je hier.
Als je helemaal op de hoogte wil blijven en af en toe 'achter de schermen' wil mee volgen, hou je best onze facebookpagina in de gaten.

speellijst

13/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
15/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
16/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
18/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
19/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
20/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
21/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
22/12/2018 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
12/02/2019 30 CC vrije voorstelling
21/02/2019 CC 't Getouw, Mol vrije voorstelling
28/02/2019 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
01/03/2019 Toneelhuis, Bourla vrije voorstelling
06/03/2019 CC Strombeek vrije voorstelling
09/03/2019 CC Ter Vesten vrije voorstelling
Pers 

"Evelien Bosmans en Latifa Mattheussen tonen in het toneelstuk "Hoge weg" dat diversiteit de realiteit is." - Bekijk hier het stukje in 'Van Gils en gasten' van 1/11/2018 https://www.een.be/van-gils-gasten/hoge-weg

 

Credits 

tekst: Bart Van Nuffelen en alle lezers, makers en spelers van 'Hoge Weg'
spel: Evelien Bosmans e.a.
productieleiding: Joyce Loir
regie: Bart Van Nuffelen en Johan Petit
stage regie: Mathilde Leestmans
decor: Manu Siebens
licht en geluid: Tim Clement
kostuums: Tine Deseure
productie: Toneelhuis
coproductie:
MartHa!tentatief

Afbeeldingen 
Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven