Hoge Weg

Hoge Weg is een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen (MartHa!tentatief), gespeeld door Evelien Bosmans en een 20-tal acteurs. Een coproductie met Toneelhuis.

Lees meer

HOGE WEG – MartHa!tentatief/Toneelhuis

Een jonge vrouw voert actie voor een nieuw park in de inkomhal van een groot appartementsgebouw. Telkens opnieuw wordt ze afgewezen, toch verliest ze geen moment de moed. Ze verdedigt haar droom van het park met zo’n geestdrift dat je je na een tijdje afvraagt of ze gek is. Of gewoon buitenaards.

Hoge Weg is een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen (MartHa!tentatief), gespeeld door Evelien Bosmans. Voor haar actie spreekt ze met de bewoners van een woontoren, meestal via de parlofoon, met anderen ook in levende lijve in de inkomhal. De bewoners van het appartement worden gespeeld door professionele acteurs én mensen die nog nooit op het toneel hebben gestaan. Voor de castings trekt het BURO voor Stedelijk Enthousiasme - een stedelijke werking in de schoot van Toneelhuis, MartHa!tentatief en Kavka - naar de wijken van de stad  en ver daarbuiten. 

Hoge Weg zoekt antwoord op tal van vragen. Is het mogelijk om aan de hand van 64 belletjes het volledige portret te schetsen van een hedendaagse stad? Waarom blijft een kwetsbare jonge vrouw de oneindige reeks afwijzingen ondergaan? Kan een stuk vandaag welhaast ondraaglijk het goede belichten? En dan zijn we nog niet eens aan de écht moeilijke vraag: is een portret van een hedendaagse stad wel mogelijk aan de hand van een typische middenklasse droom, namelijk de aanleg van een nieuw park?  

Onze hedendaagse steden zijn de contactzones van de geglobaliseerde wereld geworden. Daar ontmoeten we elkaar in al onze verschillen:  'lost in translation': zo zou je onze ‘condition urbaine’ nog het best kunnen omschrijven. Sinds 2010 richt Bart Van Nuffelen zich in met zijn theaterteksten steeds nadrukkelijker op die stedelijke realiteit. Zowel Polen op zondag13 ½, Dinska Bronska als het recente De fietsendief zoomden daar op in.

In december 2017 hielden we al een testweek. Een verslag daarvan lees je hier.
Als je helemaal op de hoogte wil blijven en af en toe 'achter de schermen' wil mee volgen, hou je best onze facebookpagina in de gaten.

speellijst

De voorstelling gaat in december 2018 in première in Toneelhuis, speelt daar een reeks en gaat nadien kort op tournee in Vlaanderen. Concrete speeldata volgen later.

Credits 

tekst: Bart Van Nuffelen
spel: Evelien Bosmans e.a.
productie: MartHa!tentatief
coproductie: Toneelhuis
powered by: BURO voor stedelijk enthousiasme

Afbeeldingen 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven