Mini Roadshow

Een geheel uit avontuur opgetrokken project, dat de hoogst toepasselijke naam Mini Road Show draagt.

Lees meer

Ergens, den ene keer is het een plein, den andere keer een vaag stukske grond met betonpalen, staan een hoop stoelen en een camionette. In die camionette (het Vlammeke, zo noemen wij Martha's haar) kunt ge cola, water en pintjes krijgen. Voor de rest is er niks te zien. De omgeving is het decor. De autostrade in de verte het geluid.

Tot plots vanuit de verte, een camion komt aangereden. Aan het stuur zit een levensgrote hagedis. Hij gebaart het publiek te gaan zitten en doet de zijkant van zijn camion open. Daar, achter kiekendraad, zitten de Clement Brothers.

Vier cowboys en hun zus. Ze halen banjo’s, potten en pannen, rammelende gitaren en een viool boven. De avond valt, de muziek zet in. Ge hoort liekes uit lang vervlogen tijden, liekes over moord en doodslag, over liefde en haat. En daartussen hoort ge het verhaal van een familie uit een achterkrotbuurt der moderne stad. Anderhalf uur later, als de verhalen op zijn, verdwijnt de Mini Road Show weer in de nacht. De volgende dag lijkt het alsof er niets is gebeurd. Maar dat is slechts schijn.

De Clement Brothers ontstonden in het jaar 2002 uit – hoe kan het ook anders – de gebroeders Clement. Tim en Tom Clement zijn bekend en berucht als leden van het fenomenale MartHa!tentatief. Later sprong ook gitarist-bassist Jonas Van den Bossche en violist Gorik Elaut op de huifkar. Ze brengen geheel eigenzinnige versies van beroemde country-traditionals. Daarnaast coveren ze cowboy-nummers van o.a. Johnny Cash, Emmylou Harris en Peter Paul & Mary. Voor deze voorstelling worden ze bijgestaan door Ruth Beeckmans, actrice uit het verre Peuchemise.

speellijst

Mini Roadshow ging in premiere in maart 2007 en speelde in april en mei. Een jaar later trokken we met onze camion gans Vlaanderen rond.

 

Pers 

'Wanneer het gezelschap met hagedis wee rin de nacht verdwijnt, blijf je met veel vrolijke weemoed achter. Met mooie muziekjes en milde maatschappijkritiek — wie maalt om marginalen? — schieten deze cowboys uit Deurne Noord raak.' — Dominique Piedfort, Gva

Credits 

Spel en Muziek: Tom Clement, Tim Clement, Jonas Van den Bossche, Gorik Elaut, Manu Siebens en Ruth Beeckmans
Decor en Camion: Manu Siebens & Sven Roofthooft
Kostuums:  Tom Clement & Nele Sels
Regie en tekst:  Johan Petit
Eindregie: Bart Van Nuffelen
Productie: Ilke Festjens &  Els Kortleven
De Mini Road Show is een productie van het MartHa!tentatief

 

 

 

Video 
Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven