Acteurs gezocht voor 'Hoge Weg': OP PAUZE

castingoproep: op pauze!
juni 2018

Acteurs gezocht voor 'Hoge Weg': OP PAUZE

We zoeken divers (zowel qua leeftijd als afkomst) acteertalent voor een verhaal over de stad vandaag. Professionele ervaring is niet vereist, we voorzien een individueel repetitietraject.
Ben of ken je zo iemand?
Kijk hier voor meer info over de castings, repetities, speelperiode, beschikbare rollen, etc.
Of mail
els@marthatentatief.be

Over de voorstelling: het verhaal

In ‘Hoge Weg’, een nieuwe voorstelling van Bart Van Nuffelen, MartHa!tentatief & Toneelhuis, voert een jonge activiste (gespeeld door Evelien Bosmans) actie voor een nieuw park in de inkomhal van een groot appartementsgebouw. Telkens opnieuw wordt ze afgewezen, toch verliest ze geen moment de moed. Ze verdedigt haar droom van het park met zo’n geestdrift dat je je na een tijdje afvraagt of ze gek is. Of gewoon buitenaards.

Voor haar actie spreekt ze met de bewoners van een woontoren, meestal via de parlofoon (35 gesprekspartners) met anderen ook in levende lijve in de inkomhal (25 acteurs). De bewoners van het appartement worden gespeeld door een diverse cast, bestaande uit professionele acteurs én onbekend talent uit de ontembare stad. 

En het is voor die ’25 acteurs’ dat we nu castings organiseren. Allemaal relatief kleine, maar fijne en vaak uitdagende rollen!

Over de repetities en try outs

Voor iedereen zijn er individuele repetities (van uw scène), groepsrepetities (van de eindscène, die is met iedereen) en enkele try outs & generale repetitie

·        De individuele repetities (repetitie van uw scène met Evelien Bosmans) worden met iedereen apart afgesproken, in de periode 1 oktober / 15 november 2018. Afhankelijk van de grootte van de rol gaat dat om 2 tot 4 repetities.
De repetities vinden plaats in Mortsel (repetitieruimte MartHa!tentatief)

·        De groepsrepetities (in de eindscène komen alle bewoners samen aan het woord en ze zingen en dansen) vinden plaats in de schouwburg op de Luchtbal (achter Metropolis cinema) in Antwerpen.

za 24 november van 13u tot 17u (repetitie eindscène)  Schouwburg Luchtbal
do 29 november van 19u tot 23u (repetitie eindscène) Schouwburg Luchtbal
vr 30 november van 19u tot 23u (doorloop deel III + eindscène) Schouwburg Luchtbal
za 1 december van 13u tot 17u (alle individuele scenes + eindscène) Schouwburg Luchtbal
vr 7 december van 19u tot 24u (alle individuele scenes + eindscène) Bourla, Antwerpen
[za 8 december van 14u tot 17u (optie, dus vrijhouden!!)]  Bourla, Antwerpen

·        De try-outs & generale repetitie zijn op

za 8 december van 19u tot 24u (Try Out hele voorstelling)  Bourla, Antwerpen
ma 10 december van 19u tot 24u (Try Out hele voorstelling) Bourla, Antwerpen
woe 12 december van 19u tot 24u (Generale Repetitie) Bourla, Antwerpen

Over de voorstellingen en tournee

Hoge Weg” speelt op:

do 13/12/2018, 20u PREMIERE  Bourlaschouwburg, Antwerpen
za 15/12/2018, 20u spelen       Bourlaschouwburg, Antwerpen   
zo 16/12/2018, 15u spelen       Bourlaschouwburg, Antwerpen
di 18/12/2018, 20u spelen        Bourlaschouwburg, Antwerpen
woe 19/12/2018, 20u spelen     Bourlaschouwburg, Antwerpen
do 20/12/2018, 20u spelen       Bourlaschouwburg, Antwerpen
vrij 21/12/2018, 20u spelen       Bourlaschouwburg, Antwerpen
za 22/12/2018, 20u spelen        Bourlaschouwburg, Antwerpen

Di 12/02/2019, 20u spelen        30 CC, Leuven
do 21/02/2019, 20u15 spelen    Cultuurcentrum ’t Getouw, Mol
do 28/02/2019, 20u spelen        Bourlaschouwburg, Antwerpen
vrij 1/03 /2019, 20u spelen        Bourlaschouwburg, Antwerpen
woe 6/03/2019, 20u spelen       Cultuurcentrum Strombeek
za 9/03/2019, 20u spelen          CC Ter Vesten, Beveren

Om hoe laat iedereen aanwezig moet zijn alsook het vervoer naar de speelplekken, wordt later afgesproken.

Vergoeding
Zowel voor de repetities als de speeldagen voorzien we een bescheiden vergoeding, dit afhankelijk van de grootte van de rol en de nodige repetitiedagen.
Hierover meer nieuws op de castingsdagen of indien gewenst via mail:
els@marthatentatief.be

De beschikbare rollen

De activiste heeft op de scène ontmoetingen met in het totaal 25 mensen. De meeste van die ontmoetingen zijn kort & eenvoudig, andere zijn langer & complexer. Daarom geven we steeds aan hoeveel individuele repetities we denken nodig te hebben om de rol in te oefenen. Dat is enkel een indicatie. Als er meer tijd nodig is, voorzien we die.

Naast deze individuele scène, worden alle acteurs (= bewoners van het gebouw) zichtbaar op de scène. We zien wat ze doen in hun dagelijks leven (krant lezen, poetsen, PS4 spelen, tv kijken, …) Op het einde is er een grote gemeenschappelijke scène.

Hier een korte beschrijving van de verschillende rollen. De bijpassende scènes en tekst krijg je per mail doorgestuurd.

Madame Formil (Kleine humoristische rol – 2 individuele repetities) / Een deftige vrouw. Ze spreekt goed Nederlands, maar heeft een andere moedertaal. Tussen 45 en 65 jaar.

De Smecker (Uitdagende scène, humor – 4 individuele repetities) / De ‘dorpsgek’ van het gebouw. Iedereen heeft schrik voor hem en de opschudding die hij steeds weer veroorzaakt. Hij heeft een spraakgebrek en draagt een kamerjas met daaronder een grote witte onderbroek die niet meer helemaal spierwit is. Leeftijd 35+. 

Drerrie 1 (2 relatief korte scènes – 3 individuele repetities) / Een zeer stijlvolle jonge gast, genre ‘sport chic’. De activiste meent dat hij een ‘drerrie’ is. Leeftijd max 25. 

Drerrie 2 (korte scène – 2 individuele repetities) / Vriend van Drerrie 1 (zie hierboven). Ze spelen samen PS4, draaien luide muziek en doen ‘a dance white people soon will take over’. Leeftijd max 25.

Georges (relatief korte maar uitdagende scène – 2 individuele repetities) / Een boze man (50 tot 70 jaar) die zich erg opwindt over het hedendaags toneel. 

Naief (een verfijnde scène voor subtiele spelers – 3 repetities) / Een vrouw (leeftijd 40+ afkomst onbepaald) die erg cynisch reageert op de actie en denkt dat zoiets geen zin heeft. Onder indruk van de activiste begint ze daar anders over te denken

Trutselbitch (verfijnde humorscène – 2 repetities) / Een vrouw (25+ afkomst onbepaald) scheldt de activiste uit. En krijgt daar in de loop van het gesprek spijt van.

Hoge Hakken (moeilijke en uitdagende scène – 4 repetities) / Een jonge verslaafde vrouw (afkomst onbepaald). Ze draagt erg hoge hakken, waarover de activiste zich erg verbaast. Ze is tijdens de scène heel erg stoned én slim.

Parking met Bankjes (eenvoudige scène voor acteurs met humor – 2 repetities) / Een deftige man (leeftijd en afkomst onbepaald) die tot zijn verbazing vaststelt dat de activiste zich achter de verdorde palmen in het inkomhalletje verstopt heeft.

Mama van Nono (uitdagende scene – 3 repetities) / De mama van een jong kind (dus max 40 jaar). Ze spreekt een andere taal (in de scène is dat Frans, maar dat kan eender welke taal zijn.) Ze ontvangt thuis een man voor seks, die per ongeluk via de slecht ingehaakte parlofoon in het halletje te horen is.

Erg gespierde man (korte humoristische scène – 2 repetities) / Een onvriendelijke erg gespierde man, die ondanks de wintertemperaturen enkel een spannend T-shirt aanheeft zodat zijn fitnesslijf (gebouwd in een kleine fitsnesszaal in Borgerhout) zichtbaar is.

Mevrouw met caddie (langere humoristische scène – 3 à 4 repetities) / Een sterke, wat sarcastische vrouw met hoofddoek, moeder van 3 tienerzonen van 22, 17 en 15. Leeftijd dus vanaf 40 jaar. Ze spreekt buiten Nederlands (of Antwerps) ook Arabisch/Tamazight met haar mama aan de telefoon.

Mevrouw van de Sinksenfoor (zeer uitdagende humoristische scène voor een goede actrice – 4 repetities) / Een vrouw (45+) die door ziekte niet meer goed ziet en die moet rondkomen van een beperkt inkomen. Ze grijpt de actie aan om heel háar verhaal eens te kunnen vertellen.

Moeder van de mevrouw van de Sinksenfoor (grappig nevenpersonage voor een humoristisch talent – 4 repetities) / De moeder dus van het personage hierboven. Ze heeft frontale dementie en stelt honderd keer dezelfde vraag. Leeftijd minstens 50+, wellicht zelfs ouder.

Ni meer van de rapste  (moeilijke, maar grappige scène – 4 repetities) / Een heel trage oudere man (tussen 60 en 80 jaar), die het concept ‘een secondje, ik ben niet meer van de rapste’ tot het uiterste rekt.

Castings

Bent u kandidaat voor één van de rollen? Stuur een mailtje met een korte motivatie + foto naar els@marthatentatief.be en laat ons weten welke castingmomenten u zouden passen.

Maandag 25/06  tussen 15u en 17u30 of tussen 19u en 22u
dinsdag 26/06   tussen 15u en 17u30 of tussen 19u en 22u
woensdag 27/06tussen 15u en 17u30 of tussen 19u en 22u

Maandag 2/07    tussen 15u en 17u30 of tussen 19u en 22u
dinsdag 3/07     tussen 15u en 17u30 of tussen 19u en 22u

Deze vinden plaats in de repetitieruimtes van DeNieuweTijd: Sint-Paulusstraat 23, 200 Antwerpen

 

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven