zoektocht naar Acteurs voor ‘Hoge Weg’ hervat

vacatures
september 2018

zoektocht naar Acteurs voor ‘Hoge Weg’ hervat

Onze eerste casting (juni jl.) voor Hoge Weg (première 13 dec 2018, Bourlaschouwburg Antwerpen) was een groot succes: er waren veel goede kandidaten en we hebben de topacteurs gevonden die we zochten!
Maar onze zoektocht gaat verder:

We zoeken nog naar ‘een jonge vrouw met trommel of trompet’, ‘een burgerman met migratieachtergrond’, ‘een deftige Franstalige dame’ en ‘een oudere vrouw met frontale dementie.’

***
Daarnaast is Joyce – onze even prachtige als kakelverse MartHa!-collega – ook nog op zoek naar ‘een Mongools mevrouwtje’, ‘een Afghaans jongetje (ca. 6 jaar oud) dat nog maar pas Nederlands kan & al vertaalt voor zijn papa (die we ook zoeken), ‘een erg gespierde (fitness-)man’ en ‘een vrouw (40+) met caddie & hoofddoek’.

***
Voor de laatste stemopnames (één uur in de homestudio van MartHa!tentatief) zoeken we tenslotte ‘man (40+) met de meest sexy stem ooit’ en ‘de erg onvriendelijke Pradeep Nagularajah (die Engels spreekt met een sterk Indische tongval)’.  

Wie tips heeft of de weg weet; contacteer Joyce via joyce@marthatentatief.beHieronder leest u meer info over de verschillende rollen, datum casting, repetitie- en speelperiode, etc.

Over de voorstelling: het verhaal

In ‘Hoge Weg’, een nieuwe voorstelling van Bart Van Nuffelen, MartHa!tentatief & Toneelhuis, voert een jonge activiste (gespeeld door Evelien Bosmans) actie voor een nieuw park in de inkomhal van een groot appartementsgebouw. Telkens opnieuw wordt ze afgewezen, toch verliest ze geen moment de moed. Ze verdedigt haar droom van het park met zo’n geestdrift dat je je na een tijdje afvraagt of ze gek is. Of gewoon buitenaards.

Voor haar actie spreekt ze met de bewoners van een woontoren, meestal via de parlofoon (35 gesprekspartners) met anderen ook in levende lijve in de inkomhal (25 acteurs). De bewoners van het appartement worden gespeeld door een diverse cast, bestaande uit professionele acteurs én mensen die nooit eerder op de scène stonden.

De meeste rollen zijn al toegewezen. Er zijn nog een paar personages die nog ingevuld moeten worden. (zie verder)

Over de repetities en try outs

Voor iedereen zijn er individuele repetities (van uw scène), groepsrepetities (van de eindscène, die is met iedereen) en enkele try outs & generale repetitie

*De individuele repetities (repetitie van uw scène met Evelien Bosmans) worden met iedereen apart afgesproken, in de periode 1 oktober / 15 november 2018. Afhankelijk van de grootte van de rol gaat dat om 1 à 2 repetities.
De repetities vinden plaats in Mortsel (repetitieruimte MartHa!tentatief)

*De groepsrepetities (in de eindscène komen alle bewoners samen aan het woord en ze zingen en dansen) vinden plaats in de schouwburg op de Luchtbal (achter Metropolis cinema) in Antwerpen.
Op volgende data verwachten we dat u zich kan vrijmaken:

woe 17 okt van 19u tot 23u (lezing van het stuk met allen)         Mortsel, repetitieruimte
za 24 nov van 13u tot 17u (repetitie gemeensch. scènes)            Schouwburg Luchtbal
woe 28 nov van 19u tot 23u (optie enkel acteurs deel II)             Schouwburg Luchtbal
vr 30 nov van 19u tot 23u (optie enkel acteurs deel III)                Schouwburg Luchtbal
za 1 dec van 13u tot 23u [TRY OUT 20u]                                     Schouwburg Luchtbal
vr 7 dec van 19u tot 23u (repetitie gemeensch. scènes)               Bourla, Antwerpen
za 8 dec van 13u tot 23u [TRY OUT 20u]                                     Bourla, Antwerpen
ma 10 dec van 19u tot 23u [TRY OUT 20u]                                  Bourla, Antwerpen
di 11 dec van 19u tot 23u [GENERALE REPETITIE 20u]                  Bourla, Antwerpen
woe 12 dec van 19u tot 23u [AVANT-PREMIERE 20u]                   Bourla, Antwerpen
do 13 dec van 17u30 (eten) tot 23u [PREMIERE 20u]                    Bourla, Antwerpen

Over de voorstellingen en tournee

“Hoge Weg” speelt op:

do 13/12/2018             20u PREMIERE  Bourlaschouwburg, Antwerpen
za 15/12/2018             20u spelen          Bourlaschouwburg, Antwerpen   
zo 16/12/2018             15u spelen         Bourlaschouwburg, Antwerpen
di 18/12/2018              20u spelen          Bourlaschouwburg, Antwerpen
woe 19/12/2018           20u spelen          Bourlaschouwburg, Antwerpen
do 20/12/2018             20u spelen          Bourlaschouwburg, Antwerpen
vrij 21/12/2018            20u spelen          Bourlaschouwburg, Antwerpen
za 22/12/2018             20u spelen          Bourlaschouwburg, Antwerpen

Di 12/02/2019             20u spelen          30 CC Leuven
do 21/02/2019             20u15 spelen     Cultuurcentrum ’t Getouw, Mol
do 28/02/2019             20u spelen         Bourlaschouwburg, Antwerpen
vrij 1/03 /2019             20u spelen          Bourlaschouwburg, Antwerpen
woe 6/03/2019           20u spelen           Cultuurcentrum Strombeek
za 9/03/2019                20u spelen         CC Ter Vesten, Beveren

Om hoe laat iedereen aanwezig moet zijn alsook het vervoer naar de speelplekken, wordt later afgesproken.

Vergoeding
Zowel voor de repetities als de speeldagen voorzien we een bescheiden vergoeding, dit afhankelijk van de grootte van de rol en de nodige repetitiedagen.
Hierover meer nieuws op de castingsdagen of indien gewenst via mail: els@marthatentatief.be

De beschikbare rollen

De activiste heeft op de scène ontmoetingen met in het totaal 25 mensen. De meeste van die ontmoetingen zijn kort & eenvoudig, andere zijn langer & complexer.Naast deze individuele scène, worden alle acteurs (= bewoners van het gebouw) zichtbaar op de scène. We zien wat ze doen in hun dagelijks leven (krant lezen, poetsen, PS4 spelen, tv kijken, …) Halverwege en op het einde zijn er twee grote gemeenschappelijke scènes.

Hier een korte beschrijving van de personages die we nog zoeken. De bijpassende scène sturen we u graag per mail toe.

PERSONAGES (die dus elke avond meespelen)

Annetje, ofte meisje met trompet of trommel

Non-verbale interventie voor een uitbundige trompettiste of trommelaarster tussen 20 en 30 jaar. Ze heet Annetje. Zij is een vriendin van de activiste, die op het einde van de voorstelling opduikt op het feest dat per ongeluk ontstaat. Ze trommelt of speelt uitbundig trompet vanuit de zaal of vanop de balkons van de schouwburg. Enige muzikale aanleg is aanbevolen.

Iqbal en zijn papa

Iqbal is een jongetje (5 à 7 jaar oud) dat nog maar pas Nederlands spreekt. Hij is de vertaler van dienst tussen zijn vader (25+) die geen Nederlands spreekt en de activiste. In het huidige fragment spreekt hij Pasjtoe, een taal uit Afghanistan. Maar dat mag elke (niet-Westerse) taal zijn, die wij (en dus de activiste) niet verstaan.

Burgerman met migratieachtergrond’  

Eenvoudige scène voor een acteur (45+) met humor. Hij spreekt (zeer) goed Nederlands, maar heeft (zichtbaar) een migratieachtergrond. Hij is een deftige man die de activiste beleefd te woord staat via de parlofoon. Nadien komt hij naar beneden en stelt daar tot zijn verbazing vast dat die activiste zich achter de verdorde palmen in het inkomhalletje verstopt heeft.

Een oudere vrouw met frontale dementie

Grappig nevenpersonage voor een actrice met een goede komische timing, leeftijd minstens 60+. Ze is de moeder van een vrouw die de activiste te woord staat en ze stelt haar dochter tijdens dat gesprek honderd keer dezelfde vraag.

Erg gespierde man

Een korte humoristische scène voor een heel gespierde acteur. Deze onvriendelijke man heeft ondanks de wintertemperaturen enkel een spannend T-shirt aan, zodat zijn fitnesslijf voor iedereen zichtbaar is.

Mevrouw met caddie & hoofddoek

Een sterke, wat sarcastische vrouw met een hoofddoek. Ze is moeder van 3 tienerzonen van 22, 17 en 15. Leeftijd dus vanaf 40 jaar. Ze spreekt buiten Nederlands (of Antwerps) ook een andere taal met haar moeder aan de telefoon.

Mongools mevrouwtje’ (dat niét Mongools moet zijn!!)

Een fijne rol voor een vrouw (leeftijd onbepaald, maar liefst met een enigszins ‘exotisch’ uiterlijk) die de activiste via de parlofoon in een andere - ons onbekende - taal aanspreekt. Als ze uiteindelijk naar beneden gaat om de activiste te ontmoeten, schrikken ze door omstandigheden heel erg van mekaar. Ze gillen tegen mekaar op en het ‘Mongools mevrouwtje’ zet het op een lopen. Een uitdagende humoristische scène dus.

‘Deftige Franstalige dame

Mde. Formil is een deftige dame (40+) die in het stuk goed tot redelijk Nederlands spreekt (omdat ze Franstalig is). Ze wil (als eerste!) de petitie ondertekenen, maar door de aangekondigde komst van ‘de schrik van het gebouw’ maakt ze zich razendsnel uit de voeten.

 

ENKEL STEMOPNAMES (dus éénmalige opname in studio)  

Man (40+) met de meest sexy stem ooit

Het personage Adolphe Gno Gno Wangya spreekt Frans met een enorm diepe, warme en sexy stem. Zo diep en warm en sexy dat de activiste daar erg van onder de indruk raakt. Ze wil dat hij voortaan elke middag in haar oor komt fluisteren.  

De erg onvriendelijke Pradeep Nagularajah

Pradeep Nagularajah is een man die Engels spreekt met een sterk Indische tongval. De activiste is bezig verliefd op hem te worden, tot hij haar bars wandelen stuurt. Hij is minder dan 45 jaar oud.

 

Castings

Bent u kandidaat voor één van de rollen? Ervaring is geen vereiste, goesting en enthousiasme des te meer! Stuur een mailtje met een korte motivatie + foto naar joyce@marthatentatief.be

De casting vindt plaats in onze repetitieruimte in Mortsel (zie wegbeschrijving), bij voorkeur op dinsdag 25 september (namiddag of avond).

De stemopnames vinden plaats in de homestudio van Bart (Osystraat 26 te 2060 Antwerpen) op maandag avond 1 oktober of dinsdagavond 2 oktober

 

 

 

Facebook icon
Twitter icon
terug naar boven